صنعت سرگرمی و بهخصوص ویدئوگیم در طی این سالیان دستخوش تغییرات شگرفی شده، به لحاظ سختافزاری و نرمافزاری جهشهای عظیمی را تجربه کرده و مهمتر از همه گیم تبدیل به سرگرمی شماره یک نسل جدید شده است. این فراگیری باعث میشود تا اطلاعات حول این صنعت بیشتر شود و نسل جدید هم تشنه اطلاعات راجع به علاقه خود. خوشبختانه در یران هم این نیاز توسط برخی تشخیص داده شد و با الگوبرداری از نمونه های موفق خارجی و قدری ایرانیزه کردن، رسانه ها یا سایتهایی به وجود آمدند که اطلاعات مفیدی در مورد هنر هشتم به مخاطب ارائه میکنند. در این مقاله از وبسایت یوبیتپلی، ۵ وبسایت برتر ایران که در حوزه بازی و سرگرمی فعالیت میکنند به شما معرفی شده.
۱- بازی سنتر
اولین سایتی که میخواهیم به شما معرفی کنیم بازیسنتر است. بازی سنتر به قول خودش قدیمیترین سایت در حوزه بازی در ایران هست و در سایت معتبر متاکرتیک حق رای دارد. کسری کریمی طار سردبیر و فاندر آن است. محمد طالبیان هم که عضو تحرریه بازی سنتر پای ثابت و همیشگی بحث ها و ویدئوها با کسری کریمی بوده و یک پارتنر وفادار. بازیسنتر یکی از اولین سایتهایی بود که داستان بازیها رو بصورت ویدئویی روایت کرد و در یوتیوب مخاطبانی را توانست بدست بیاورد .در حال حاضر فعالیتهای این سایت به طرز نامشخصی کمتر از قبل شده.
۲- زومجی
سایت بعدی که میخواهیم معرفی کنیم شاید در حال حاضر محبوبترین وبسایت رسانه گیم و سرگرمی در ایران باشد. وبسایت زومجی یکی از شناخته شدهترین رسانه های ایران در زمینه بازیست. آرشعیاری و نادرامرایی برای چند سال زوج بسیار دوستداشتنی در بخشهای مختلف این سایت بودند و اجراهای بینظیری داشتند، تا اینکه آرش در این اواخر ازآ نها جدا شد. البته زومجی مجریان دوستداشتنی زیادی مثل میثم خلیلزاده و افشین پیروزی را دارد که هنوز میتواند برای مخاطبان جذاب باشد. این سایت یک تیم تقریبا ۵۰ نفره دارد که بخشهای مختلفی را اداره میکنند و یکی از علت های اصلی موفقیت آنها کار تیمی هست. زومجی در توصیف خودش نوشته :
زومجی پر ببیندهترین مجلهی اینترنتی فارسیزبان در حوزهی سرگرمی است. زومجی آذر ماه ۹۳ شروع به کار کرد و به منبع اخبار دنیای سرگرمی، مقالات راهنمای خرید، بررسی محصولات مخصوص گیمینگ و مقالات تحلیلی تبدیل شد. زومجی مورد اعتمادترین رسانه برای رویدادهای فناوری، بررسی گجتها و پوشش نمایشگاههای داخلی و خارجی برای کاربران ایرانی است.
۳- ویجیاتو
رده سوم در این لیست اختصاص داره به یک برند جدید ولی قدرتمند. احتمالاً خیلی از شما سایت دیجیاتو را میشناختید. دیجیاتو اخبار تکنولوژی و گاهی گیم را پوشش میداد این تیم به این نتیجه رسید که یک سایت مجزا برای سرگرمی و گیم داشته باشند. و از دل همین فکر، سایت ویجیاتو متولد شد. ویجیاتو در مورد خودش نوشته : ۱۱ خرداد ۹۸ میشه روزی که ویجیاتو به دنیا اومد. هدفمون اینه که هر نوع سرگرمی و تفریحی رو معرفی کنیم، در موردشون صحبت کنیم و کلی محتوای خفن برای اونایی که دوستمون دارن و مرتب میبیننمون بسازیم.
۴- گیمفا
گزینه بعدی در لیست ما سایت گیمفا هست که بیشتر افراد قدیمی و علاقهمند به گیم حتما یکبار به آن سر زدند، یکی از چیزهایی که به شخصه از گیمفا نقد داشتم صفحه اصلی شلوغ و پر تبلیغ آن هست که ممکنه در نگاه اول کاربر تازه وارد را گیج کند.
تیم گیمفا کارشان را از آبان سال ۱۳۸۸ با انتشار یک مجله الکترونیکی شروع کردند و در اردیبهشت ماه همان سال تصمیم گرفت با همکاری جمعی از نویسندگان خودش و کسری نراقی وبسایت گیمفا را تاسیس کنند، گیمفا با کش و قوسهای فراوان و قطع همکاری برخی نویسندگانش حتی تا آستانه تعطیلی هم رفت ولی مجدد با جذب چند نیروی تازه و بخصوص دانیال نوروزی در سال ۹۰ کارش مجدد شکوفا شد و توانست جزو ۳ سایت برتر ویدئوگیم ایران بشود. البته نقطه عطف و رشد آنها به پوشش رویدادهای مهم بازی بخصوص E3 برمیگردد که باعث شد از رقبایش سبقت بگیرد.
۵- دنیای بازی
و اما آخرین گزینه در تاپ فایو ما مربوط به سایت دنیای بازی هست که خودش را بیشتر شبیه یک مجله اینترنتی میداند. دنیای بازی مدعیست که اولین رسانه و نشر رسمی بازیهای ویدئویی در ایران بوده و کارش را با انتشار هفتهنامه، کتابهای آموزشی مختص بازی شروع کرد. و در سال ۱۳۸۵ آغاز فعالیت سایت کلید خورد. مدیر این سایت مهدی هفته خانک و سردبیر آن رضا قرالو هست. توجه به اصالتها در نقد وبررسی بازیها و دیدگاه انتزاعی نویسندگان یکی از نقاط قوت این وبسایت هست.
رسانههایی که اسم بردید همه خوبن،مطلب مفیدی بود
جای گیماتک توی این مطلب خالیه ،رسانه گیماتک یکی از بهترین سایت های بررسی بازی فارسیه
سلام محمد عزیز
رسانه پیشنهادی شما بررسی میشه و اگر پارامترهای مد نظر ما رو داشت حتما در آپدیتهای بعدی مقالات اون رو لحاظ میکنیم